Online Reisgidsen

Bekijk ook onze online reisgidsen over de andere Canarische Eilanden...

 

Lanzarote reisinformatie

Reisinformatie LanzaroteGaat u op reis naar Lanzarote dan is het prettig als u op de hoogte bent van de belangrijke telefoonnummers, het tijdsverschil, de vliegtijd, de munteenheid, het voltage, een Nederlandstalige arts etc.

 

 

 

Belangrijke telefoonnummers op Lanzarote

  • Noodgevallen: 112
  • Ambulance: 061
  • Brandweer: 080

De taal

De taal op Lanzarote. Bij welk land hoort Lanzarote. Lanzarote hoort bij Spanje, derhalve spreekt men er Spaans.

De tijd en het tijdsverschil op Lanzarote

Op Lanzarote is het het hele jaar 1 uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de zomertijd als de wintertijd.

De vliegtijd naar Lanzarote

De vliegduur vanaf Schiphol naar Lanzarote (Aeropuerto Guacimeta, ACE) bedraagt ongeveer 4 uur en een kwartier. Er is maar één vliegveld op Lanzarote. De reisafstand van het vliegveld naar uw bestemming zal tussen de 10 en 35 kilometer zijn. Dat is meestal een kwartier tot een half uur rijden.

De munteenheid op Lanzarote

Omdat Lanzarote bij Spanje behoort betaalt men met de Euro.

Het voltage op Lanzarote

Het voltage is er 220 volt. Verloopstekkers zijn niet nodig voor de platte stekkers. Voor randaarde stekkers heb je vaak een verloopstekkertje nodig. Vaak te koop in een wat uitgebreidere supermarkt.

Paspoort en/of identiteitskaart

Zorg dat u in het bezit bent van een geldig paspoort en/of identiteitskaart om te kunnen reizen. (Geldig betekent tot en met de dag van uw terugreis.) Controleer de geldigheid voor de zekerheid nog een keer! U heeft geen visum nodig voor Lanzarote.
Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden we u aan navraag te doen bij de Spaanse Ambassade of het Consulaat.
Spaanse Ambassade, Lange Voorhout 50, 2514 EG Den Haag, tel: 070-3024999
Consulaat Generaal van Spanje, Frederiksplein 34, 1017 XN Amsterdam, tel: 020-6203811. Het Consulaat is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 14.00 uur; zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur.

Identificatieplicht op Lanzarote

In Spanje, en dus ook op Lanzarote, geldt een identificatieplicht. Het is daarom heel handig om naast een paspoort ook een identiteitskaart mee te nemen. U hoeft dan niet altijd met uw paspoort rond te lopen, met alle risico's van dien. Tevens dient u zich bij iedere betaling met een pinpas of creditcard te legitimeren. Uw rijbewijs wordt meestal niet als identificatie geaccepteerd.

Een auto huren op Lanzarote

Zorg dat u in het bezit bent van een geldig rijbewijs, indien u een auto wilt huren op Ibiza. Let op, voor huren van een auto dient u vaak in het bezit te zijn van een creditcard, zoals bijvoorbeeld Mastercard of Visa. Kijk op onze speciale pagina voor een goedkope huurauto op Lanzarote.

 

 

Hond of kat meenemen Lanzarote

Neemt u een hond of kat mee, informeer tijdig naar de benodigde inentingen. Bewaar het dierenpaspoort vast bij uw eigen reispapieren. Uw huisdier dient op Lanzarote ook beschermd te worden tegen hartworm! Vergeet niet uw huisdier tijdig aan te melden bij de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Vaak mogen er maar beperkt huisdieren mee op een vlucht. Lees hier meer over uw hond of kat meenemen in het vliegtuig.

Insecten op Lanzarote

Normaal gesproken zijn er weinig insecten, en vrijwel geen muggen. Helaas zijn er wel kakkerlakken op het eiland. Deze zie je vooral in de zomer, maar ook in de winter kunt u ze tegenkomen. In principe zijn het hele schone beestjes, maar toch wil niemand ze in de buurt hebben. Tegenwoordig wordt er van overheidswege veel insecticide gespoten tegen deze beesten en daardoor is het aantal niet meer te vergelijken met jaren geleden. Men zegt dat dit een fabeltje is, maar komt u een kakkerlak tegen, trap hem dan niet dood. Er kunnen eitjes onder uw schoen achterblijven die u vervolgens verspreidt. Kakkerlakken vind u vooral in de buurt van tuinen. Om te voorkomen dat u ze binnen krijgt, houd ramen en deuren zo veel mogelijk gesloten, vooral in de avond. In de warmste maanden van het jaar kunnen de kakkerlakken (beperkt) vliegen en kunnen zo ook naar binnen "waaien". Tevens kunnen ze door de overloop van de wastafel naar binnen komen. Doe hier tijdens uw verblijf een kurk o.i.d. in, en houd de stop op het bad etc. als u het niet gebruikt.

Het kraanwater drinken op Lanzarote

Het is beter het kraanwater niet te drinken. Het smaakt en ruikt niet lekker en is ongezond. Voor koffie of thee kunt u ook het beste flessenwater gebruiken. U kunt wel gewoon koken in het water, zoals aardappels of groente. Maakt u een gerecht waar het water in achter blijft, zoals bijvoorbeeld soep, doe dat dan liefst met water uit een fles.

Meer reisinformatie

Kijk voor meer reisinformatie op: www.landenkompas.nl

Vakantie aanbieders

 

Lanzarote vakantie - Sunweb

 

 

 

 

 

Lanzarote - Prijsvrij

 

 Lanzarote - Neckermann

Vakantie Lanzarote - ElizaWasHere

 

Goedkope Vliegtickets Lanzarote Mallorca World Ticket Center

 

Lanzarote Neckermann
Vakantie Lanzarote

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Neckermann

Lanzarote Tjingo
Lanzarote vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Lanzarote World Ticket Center
Lanzarote vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
WorldTicketCenter

Lanzarote Thomas Cook
Lanzarote vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Thomas Cook

Vakantie Lanzarote - TUI Arke
Vakantie Lanzarote

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Vakantie Lanzarote - ElizaWasHere
Lanzarote vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
ElizaWasHere

Lanzarote vakantie - DReizen
Lanzarote vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Lanzarote vakantie - Jiba
Lanzarote vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Jiba