Online Reisgidsen

Bekijk ook onze online reisgidsen over de andere Canarische Eilanden...

 

Lanzarote bezienswaardigheden

Lanzarote bezienswaardighedenLanzarote is van de Canarische Eilanden toch wel het eiland met de meeste en leukste bezienswaardigheden. Met dank aan Cécar Manrique, die het eiland echt op de kaart heeft gezet met zijn kunstwerken!

 

 

César Manrique

Kunstenaar César Manrique heeft veel betekend voor Lanzarote en heeft veel van de bezienswaardigheden ontworpen. Hij trad op als beschermheer voor Lanzarote en deed dit uit liefde voor zijn geboorte-eiland en wilde niet dat de unieke cultuur en natuur werden opgeslokt door het massatoerisme. Door de invloed die hij uitgeoefend heeft is Lanzarote niet ten onder gegaan aan het massatoerisme en is het enigszins binnen de perken gebleven.

 

 


Lanzarote bezienswaardigheden, Timanfaya National ParkTimanfaya National Park

Nationaal park Timanfaya is wel de belangrijkste van de bezienswaardigheden om te bezoeken als u op Lanzarote bent. Het wordt ook wel Montañas del Fuego (de vuurbergen) genoemd. U bent hier getuige van het ontstane maanlandschap na de vulkaanuitbarsting op Lanzarote in 1730. Een bezoek aan dit merkwaardige park kunt u combineren met een tocht per kameel. Ook bevindt hier zich "Restaurante el Diablo" (de duivel), een ontwerp van César Manrique.
Entree ± 8 Euro. Kinderen tot 12 jaar 4 Euro.


Lanzarote bezienswaardigheden, Mirador del RioEl Mirador del Rio

El Mirador del Rio is het uitkijkpunt op het meest noordelijke puntje van Lanzarote. Vanaf dit uitzichtpunt heeft u een prachtig uitzicht op het eiland La Graciosa. Het uit de rotsen uitgehouwen gebouw is door César Manrique ontworpen en daardoor zeker een "must" voor uw vakantie op Lanzarote. Entree ± 5 Euro.


Lanzarote bezienswaardigheden, Jameos del AguaLos Jameos del Agua

Jameos del Agua is gelegen in het noorden van Lanzarote (naast de Cuevas de los Verdes). Door de aardverschuivingen die hier hebben plaatsgevonden leeft hier een soort kleine witte albino krabbetjes, die normaal gesproken ver onder het aardoppervlak leven. Ook deze bezienswaardigheid is door César Manrique vormgegeven.
Entree ± 8 Euro. Kinderen tot 12 jaar 4 Euro.


Lanzarote bezienswaardigheden, Cueva de los VerdesLa Cueva de los Verdes - De groene grotten

Cueva de los Verdes is onderdeel van hetzelfde ondergrondse vulkanische gangenstelsel als de Jameos del Agua en werden gevormd door de uitbarstingen van de vulkaan la Corona.
Entree ± 8 Euro. Kinderen tot 12 jaar 4 Euro.


Lanzarote bezienswaardigheden, Jardin de CactusEl Jardin de Cactus. De Cactustuin

Aan de noord-oost kust van Lanzarote is de thuisbasis van meer dan 10.000 cactussen. Zeker de moeite waard voor een bezoek. De ligging is aan de hoofdweg LZ-1, ten noorden van Guatiza. Openingstijden van 10.00 uur tot 17.45 uur.
Entree ± 6,- euro voor volwassenen en ± 2,50 euro voor kinderen tot 12 jaar.


Huis César Manrique Haría

Huis César Manrique Haría

César Manrique kocht dit huis in de vallei van Haría in 1974. Er stond een oude "ruïne" op met 3 slaapkamers en twee waterputten. In 1986 begon de verbouwing, die pas midden 1987 klaar was. In 1992 is wederom een verbouwing geweest om de woonkamer uit te breiden. César had het huis gekocht om er tijd met familie en vrienden door te brengen. U kunt deze woning nu bezichtigen in Haría, de openingstijden zijn van 10.30 uur tot 14.30 uur, u dient echter voor 13.50 uur binnen te zijn. Entrée 10,- euro. U kunt in het dorp parkeren, echter het is nog een stukje lopen tegen de berg op naar het huis.


Lanzarote bezienswaardigheden, Monumento al CampesinoEl Monumento al Campesino

El Monumento al Campesino ligt in het centrum van het eiland, in het dorp Mozaga. Het monument werd gebouwd met als doel het eren van de boerengemeenschap van het eiland. Het monument werd gebouwd door Cesar Manrique en heeft een hoogte van 15 meter. Manrique gebruikte watertanks en oude vissersboten voor de bouw van dit monument.Lanzarote bezienswaardigheden, Fundación César ManriqueFundación César Manrique in Tahiche

De meeste mensen zouden niet vrijwillig willen wonen in het midden van een afgelegen lavaveld. Kunstenaar Cesar Manrique heeft juist besloten om daar zijn droomhuis te bouwen.


Lanzarote bezienswaardigheden, La GeriaLa Geria, wijn route

Hoewel Lanzarote bekender is om zijn vulkanen, is het eiland ook bekend om zijn duurzaam verbouwde wijn. Het is een leuk gezicht, al die voor optimale irrigatie aangelegde kuiltjes met wijnranken. Er zijn in het wijngebied La Geria vele bodega's die u kunt bezoeken, waar u wijn kunt proeven en souvenirs kunt kopen. Breng een bezoek aan het wijnmuseum El Grifo, of geniet van een lunch en een rondleiding bij Bodega Stratvs.


Lanzarote bezienswaardigheden, El GolfoEl Golfo - El lago verde - Het groene meertje

El Golfo, de groene lagoon, ligt in het zuiden van Lanzarote. Een meertje aan zee in een krater. De groene kleur van het water wordt veroorzaakt door algen. In het dorpje El Golfo kunt u lunchen bij een van de leuke restaurantjes direct aan zee. Er worden vooral vis en locale specialiteiten geserveerd.


Lanzarote bezienswaardigheden, Los HerviderosLos Hervideros

Los Hervideros is een van de bezienswaardigheden aan de zuidwestkust van Lanzarote. Het is een natuurlijke rotsformatie waar de zee hard tegen de rotsen beukt, hetgeen een prachtig gezicht is door het opspattende water.


Lanzarote bezienswaardigheden, Salinas de JanubioSalinas de Janubio

De zoutpannen in Janubio. Deze liggen langs de weg van Yaiza naar Playa Blanca en zijn goed te combineren met de overige bezienswaardigheden in het zuiden van Lanzarote, zoals Los Hervideros en El Golfo.


Lanzarote bezienswaardigheden, LagomarLagomar

Lagomar is het huis in Nazaret waarover het verhaal gaat dat acteur en fervent bridgespeler Omar Sharif het zou hebben verloren met een spelletje kaarten. Het huis is ontworpen door Jesus Soto, geboren op Fuerteventura. Hij heeft nauw samengewerkt met César Manrique. Tegenwoordig is het een restaurant en museum. Openingstijden van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 19.00 uur.
Meer info: www.lag-o-mar.com


Lanzarote bezienswaardigheden, Centro de VisitantesCentro de visitantes

Wilt u meer informatie over het ontstaan van het vulkanische landschap op Lanzarote, ga dan naar het bezoekerscentrum in Mancha Blanca. U krijgt een uitgebreid overzicht van Timanfaya National Park in verschillende talen. Het centrum is aangepast voor de toegang voor mindervaliden en heeft een winkel en boekhandel. Dagelijks geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur. Entree gratis.

Vakantie aanbieders

 

Lanzarote vakantie - Sunweb

 

 

 

 

 

Lanzarote - Prijsvrij

 

 Lanzarote - Neckermann

Vakantie Lanzarote - ElizaWasHere

 

Goedkope Vliegtickets Lanzarote Mallorca World Ticket Center

 

Lanzarote Neckermann
Vakantie Lanzarote

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Neckermann

Lanzarote Tjingo
Lanzarote vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Lanzarote World Ticket Center
Lanzarote vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
WorldTicketCenter

Lanzarote Thomas Cook
Lanzarote vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Thomas Cook

Vakantie Lanzarote - TUI Arke
Vakantie Lanzarote

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Vakantie Lanzarote - ElizaWasHere
Lanzarote vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
ElizaWasHere

Lanzarote vakantie - DReizen
Lanzarote vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Lanzarote vakantie - Jiba
Lanzarote vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Jiba